KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > PITÄÄKÖ OLLA HUOLISSAAN?

11139. Pitääkö olla huolissaan?

iso S20.1.2023 klo 09:59
Kaikki huolenaiheet eivät mahdu televisio-ohjelmaan eivätkä välttämättä edellytä vastaustakaan. Joskus kuitenkin helpottaa (huumorimielessä tai tosissaan), jos saa huolensa jollekin näkyvälle paikalle. Silloin samaa murehtivat tietävät etteivät ole huolensa kanssa yksin. Tämä säie on sitä varten, ettei tarvitse kirjoittaa jonkin lehden yleisönosastoon.

Esimerkin vuoksi julkistan eilen heränneen huoleni. Vastasin netissä Iltiksen tietovisaan "10 kysymystä". Yksi kysymys oli "Kuinka monta GP:tä ajetaan F1-kaudella 2023?". Vastaukseni oli testin mukaan oikein, mutta eihän totuutta voi tässä vaiheessa tietää ilman yliluonnollisia kykyjä. Ei olisi mitenkään poikkeuksellista, jos joku kisa peruttaisiin. Jos näin tapahtuu, minun tietotasoni heikkenee taannehtivasti ja kenties minulta miinustetaan yksi piste. Pitääkö olla huolissaan?
2. Jaska20.1.2023 klo 12:17
Ei pidä olla huolissaan. Pitää toivoa useampiakin perumisia ja toiveen toteutuessa iloita päästöjen säästöistä.
3. Clas28.1.2023 klo 18:53
Pitää olla huolissaan, jos on kiinnostunut F1-kisoista.
4. iso S28.1.2023 klo 20:05
Meitä on petetty!

Kirjailijaketjun ohjeessa neuvotaan: "Ketjutetaan kirjailijoiden nimiä. Seuraava jatkaa edellisen nimen viimeisestä tai sitä edeltävästä kirjaimesta. Jos edellinen nimi päättyy kahteen samaan kirjaimeen, myös kolmanneksi viimeisestä kirjaimesta saa jatkaa. Kuten koosteesta selviää, niin etu- ja sukunimen järjestyksellä ei ole väliä. Mikäli sukunimi on ensin, sen jälkeen tulee pilkku ja sananväli."

Ohjeessa ei pyydetä muuta tietoa kuin kirjailijoiden nimiä, mutta useimmat laittavat kirjailijan nimen perään sulkuihin jonkin hänen teoksensa nimen. Se on hienoa, vastaava tapa olisi hyvä myös artistiketjussa. Sillä on tietämättömiä sivistävä vaikutus ja lisäksi se helpottaa tarkistamista. Varsinkin varsinkin väärin kirjoitetun nimen paljastaminen saattaa helpottua, jos hakemisen avuksi on jotakin (toivottavasti) oikeaa tietoa. Koettakaapa vaikka joutessanne tarkistaa, minkä sortin artisti on Jaakko Salminen! Täyskaimoja piisaa, mutta vaikea on tunnistaa joukosta laulu- tai soittotaitoista.

Takaisin kirjailijoihin.

Säie 4455. Kirjailijat ketjuun - 54
Viesti 166: Richie, Alison (Unilampaat karkuteillä)
Viesti 167. Ouida, Rinaldo (Petetty)
Viesti 168. Dillemuth, Mia (Tähdet arkilla; yksi kolmesta)

Kaikki kolme sattuvat olemaan muodossa sukunimi, etunimi ja jatkosääntöä on noudatettu. Helmet.fi tosin nipottaa että Alison kirjoittaa sukunimensä muodossa Ritchie. No, ehkäpä läettäjällä sattui juuri olemaan teetauko.

Rinaldo Ouida on siis riipustanut teoksen jonka nimi on Petetty. Vilkaistaanpa varmuuden vuoksi kirjan kantta. Alkuperäisteoksen kannen kuva lötyy Unohdettujen kirjojen sarjasta:
https://rukminim1.flixcart.com/image/832/832/jmkwy a80/book/4/5/0/rinaldo-classic-reprint-original-im af9ggtrh9dd8nv.jpeg?q=70
Rinaldo by Ouida, eli Rinaldo onkin kirjan nimi ja kirjoittaja Ouida. Taiteilijanimen takana piilee Louise de La Rameé. Helmet tuntee oletettavasti saman teoksen nimellä Petetty. Lähettäjä 168 oli vaarassa astua miinaan, mutta pelastui onnekkaasti. D löytyy myös nimestä Ouida. Ketju ei siis katkennut, mutta kuviteltu kirjailija jää kummittelemaan.

Eikä siinö vielä kaikki, Koosteesta löytyy pätkä Stephen Hutchinson - Ouida, Umilda - Alavuokila, Terttu joka viittaa säikeeseen 4472, jonka mukaan Rinaldon sisko tai sen veli on kirjoittanut kirjan Kosto. Siinäkin vain satumainen tuuri pelasti jatkajan ketjun katkaisemiselta.

Mitä me tästä opimme muuta kuin sen että meitä on petetty ja kosto elää? Toivottavasti tämän: älä ole dille, tarkistaa oma tekstisi äläkä usko kaikkea mitä edellinen on töräyttänyt!

Vanhan viisauden mukaan kolmas kerta toden sanoo eli miten ketjulle käy jos Ouidan kirjaileva suku laajenee? Pitääkö olla huolissaan?
5. Jukkis28.1.2023 klo 21:33
"...Se on hienoa, vastaava tapa olisi hyvä myös artistiketjussa..."

Joka näköjään on tyystin kuollut. Kaikkien into lopahti kun tuli suuri puhdistus maaliskuussa 2018. Viimeinen osallistuminen ketjuun 24.3.2018.

Vissiin tähän sitten kuuluu kirjoittaa että pitääkö olla huolissaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *