KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS VIIKONLOPPU 14.-15.5.2022

10134. IS Viikonloppu 14.-15.5.2022

Ylläpito13.5.2022 klo 00:33
Huomenna Teemun ja Helin kakspuolonen koviksena.
2. Elva14.5.2022 klo 10:41
Upean viihdyttävä ristikko. Ratkonta sujui hyvällä vauhdilla, joko olin epätavallisen hyvässä iskussa, tai sitten ristikko oli tavallista helpompi. Ei mitään epäselvyyksiä. Mainio alku päivälle! Laatijoille kiitos!
3. Rampe14.5.2022 klo 21:48
Elva, taisit olla vain tavanomaisessa iskussa, sillä ristikko ratkesi minullakin tavallista nopeammin.
Mutta viihdyttävää lauantain ajankulua kuitenkin.
4. Ylläpito15.5.2022 klo 10:31
Jännää, että yksi Suomen suosituimmista ristikoista, IS:n lauantai-Pehmis, ei juurikaan saa kommentteja täällä. Teemulla on pitkään ollut mainioita teemoja ja Eki oli erityisen tyytyväinen tämän viikonlopun ideaansa.

On se tavallaan ymmärrettävää, että Koviksessa on keskusteltavaa ja Pehmis ei ainakaan vihjeitykseltään herätä ristikkohulluissa suuria tunteita.
5. Rampe15.5.2022 klo 17:05
Taitaa olla niin, että lauantai-Pehmiksen ratkojakunta ei näille sivuille isommin kirjoittele.
Helppoja ristikoita ainakin tarjonnasta päätellen myydään ja ostetaan enemmän kuin vaikeita, mutta näillä sivuilla ainoastaan PuPe ja Iisakin ristikot ovat kommentoitavina joka numeron osalta.
Kovisten ratkojille pehmikset tahtovat olla läpikirjoitettavaa ajankulua, mutta ainakin tämän viikon Ekin 1+ ristikko on etenkin pääkuvalauseiden osalta mainio. Suosittelen.
6. Ritu15.5.2022 klo 20:04
Se, miksi täällä pehmiksistä niin vähän kirjoitellaan, niin kyllähän nämä viikonlopun IS-säikeet mieltää helposti IS-kovis -säikeiksi. Säikeiden avauksissakin mainitaan lähes poikkeuksetta vain koviksen laatija ja arvioitu vaikeustaso.

Joskus vähän kuin sivulauseessa saatan itse mainita jotain pehmiksestä. Silti en ratko läheskään kaikkia lauantain koviksia, mutta yhtäkään IS:n pehmistä en ole väliin jättänyt, jos vain lehti on saatavillani ollut.

Pehmiksissäkin se mukavin tunne on heti ratkonnan jälkeen. Se tunne ehtii tavallaan haaleta, kun ratkonnasta vierähtää tovi. Varsinkin jos pehmiksen jälkeen vierähtää vielä muutama istunto koviksen parissa, niin vaikka sanottavaa pehmiksestä olisi ollutkin, niin sinne se hikipisaroita vaatineen koviksen jalkoihin tuppaa jäämään.
Sitten vielä sekin jarruttaa sanomisia, ettei ennen ratkonta-ajan umpeutumista ole sopivaa kertoa mitään tarkempaa. Siinä välissä ehtii ratkoa jo monen monta uutta ristikkoa, jotka entisestään vievät unholaan aiemmin ratkottuja.

Pike tuossa yllä omalla hurmaavalla tyylillään esitti retorisen kysymyksen, että miksi kukaan pehmiksiä ratkoisi. Minä ratkon, kun ne kepeydellään antavat minulle enemmän kuin ottavat. Ovat pienten rentouttavien hetkien eliksiiriä.

(Mainittakoon tässä nyt yksi lähiaikojen mieleen jäänyt pehmis. En muista laatijaa, mutta siinä oli Eliel Saarisesta yksi pääkuva, josta ei muistini mukaan lähtenyt yhtään ratkaisusanaa! Sitten oli lisäksi muutama muu pääkuva lisää, jotka olivat kuvia Saarisen suunnittelemista rakennuksista. Se oli mukavan mielenkiintoinen. Muistan silloin miettineeni, että jos siitä poistaisi sanalliset vihjeet, niin kuinka helposti siitä vihjeitä muuttamalla saisi myös hienon koviksen vai kaatuisiko omaan mahdottomuuteensa.)

Tämän viikonlopun ristikoita en ole vielä aloittanut, kun minä poloinen pakerran vielä Skytän kimpussa.
7. Ritu15.5.2022 klo 20:10
Edellä olevassa viittaus Piken (haamu)kommenttiin, joka olikin ennätetty poistaa ennen oman viestini postausta.
8. JPR15.5.2022 klo 20:43
Mielestäni tämä ristikko oli sangen looginen niin vihjeissä kuin ratkaisuissakin. Kuten aiemmin mainittiin niin erittäin viihdyttävä kovis. Kiitoksia tästä!
9. Jiikoo15.5.2022 klo 22:11
Lainaus: 4. Ylläpito 15.5.2022 klo 10:31
”Jännää, että yksi Suomen suosituimmista ristikoista, IS:n lauantai-Pehmis, ei juurikaan saa kommentteja täällä. Teemulla on pitkään ollut mainioita teemoja ja Eki oli erityisen tyytyväinen tämän viikonlopun ideaansa.”

Kommentoidaan nyt sen verran, että tämän numeron Pehmis alkoi ratkeilla tuossa varttitunti sitten, saatuani Kovis-urakkani päätyyn saakka ja ratkojan vaihduttua. Taloudessamme on ihan toimiva työnjako IS-areenalla ja kumpikin olemme tahoillamme päässeet jopa palkintosaturaisiin käsiksi (saturaatiota toki saavuttamatta ja IS-irtonumeroihin sekä tekstarivastauksiin panostettua rahaa laskematta). Vkl-Iltisten ostosta on päässyt vaivihkaa tulemaan melkeinpä liiankin säännöllinen tapa!

Eivät Pehmikset siis meillä suinkaan tyhjän panttina ole, vaan tuppaavat täyttymään halulla hartaalla jok'ikinen!
10. Jaska15.5.2022 klo 23:05
Yllytyshulluna piti minunkin ratkoa Ekin pehmis. Sinisissä hauska idea. Sanasto arvattavasti (kun ei muista harvoja vertaikohteita) parempi kuin lauantaipehmiksissa keskimäärin. Jotain jäin kuitenkin lounaassa tässä yöpalassa kaipaamaan.
11. Jaska16.5.2022 klo 12:10
Elvan lailla Pallosen kovis oli minulle tavallista helpompi. Täyteen tuli n. 3 x Ekin pehmiksen ajassa. Yli tunti, alle puolitoista. Omalla asteikolla se tarkoittaa vaikeustasoa 2+. Arvattavasti joku kokee vaikeuden kolmemiikaksi, joten 2½-arviokin passaa mainiosti. Vihjeitys solahtaa niin ikään kitkatta kakspuollokeroon. Sanasto tuttuun tapaan priimaa, keskipituus 6,41 valioluokkaa. Jälleen kerran superbi suoritus Palloselta (14).
12. iso S16.5.2022 klo 21:20
Minä ratkon joka viikko Pehmiksen eikä tästä jäänyt sellaista mielikuvaa että sanasto olisi ollut jotenkin erinomaisempi kuin yleensä, koska yleensä sanastossa ei ole moittimista. Jos sinisten idealla tarkoitetaan sitä että niillä on yhteinen viimeinen sana niin eihän siinä ole keksitty uutta ruutia. Onhan noita näht. Idean toteuttamisessa pitää tietysti nähdä vaivaa, että saa lauseet toimimaan mielekkäästi ja asettumaan kauniisti. Se kun on kamalan tärkeä asia että lauseet jatkuvat ristikon reunaan asti. Muuten esteetikoilta menee yöunet.

Älköön tätä tulkittako tuoreimmanPehmiksen vähättelyksi, vaan muiden Pehmisten arvon noteeraamiseksi. Pehmis ja Kovis saavat minulta arvosanan kiittäen hyväksytty.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *