KESKUSTELUT > RISTIKOT > ILMAISRISTIKOT NETISSÄ

4707. Ilmaisristikot netissä

Henry Haapalainen29.3.2009 klo 00:54
Paksu Pelikaani joudutaan ilmeisesti lopettamaan. Ennusteeni on että myös Musta ja Punainen Pelikaani lopetetaan viimeistään ensi keväänä. Eivät ihmiset maksa ristikoista jos niitä saa netistä ilmaiseksi. Pelikaanit ovat tappamassa itseään.

Kysykää nuorilta ihmisiltä, tuleeko heille kotiin tilattuja sanomalehtiä. Ei tule koska niille ei ole käyttöä. Isot lehtitalot ympäri maailmaa irtisanovat henkilöstöään.

Netti on mullistanut myös musiikkibisneksen, ja monet muut liiketoiminnan alat. Miten kauan pitää odottaa, että ihmiset tulevat järkiinsä.
2. Eki29.3.2009 klo 01:00
Kuten ennenkin kirjoitin, täällä julkaistaan muutamien asiakkaittemme ristikoita, ei Pelikaani-ristikoita. Eikä tästä systeemistä mitään superhittiä ole tullut. Asiakaslehdet ovat kyllä olleet tyytyväisiä.

Paksun tilalle tulee uusi lehti. Punainen ja Musta voivat hyvin nykyisellä konseptilla. Että se siitä.
3. Henry29.3.2009 klo 01:34
Ei kai sillä ole merkitystä, julkaistaanko Pelikaani-ristikoita ilmaiseksi. Pelikaanien ratkojat saavat tuon tiedon, että ristikoista ei tarvitse enää maksaa. Eikä varsinkaan Pelikaanien laatijoiden ristikoista tarvitse maksaa.

Minusta Pelikaanien laatijoiden pitäisi huolestua asiasta. En odottanutkaan että mielipiteelläni olisi Erkkiin vaikutusta. Paksu Pelikaani oli sen verran hyvä lehti, että ainoa selitys sen kaatumiseen ovat ilmaisristikot netissä.
4. Eki29.3.2009 klo 01:39
Paksu on aina kärvistellyt huonoimmin myyvänä Pelikaanina. Pelikaanien myyntiin kymmenien uusien lehtien tulo on vaikuttanut yllättävän vähän. Syy ei ole netissä.

Pelikaanien teko ei ole ollut Sanaris Oy:n eikä Pelikaani-laatijoiden kultakaivos. Muualta otetaan se tulos. Mutta mukava hyviä ristikkolehtiä on tehdä, vaikka nytkin tässä yösydännä viimeistellään Punaista ja Mustaa, pääosin ideologisista syistä.
5. Henry29.3.2009 klo 01:44
Ok, et ymmärrä mitä yritän sanoa.
6. Eki29.3.2009 klo 01:47
Harvoin olen ymmärtänyt, mutta nyt luulisin ymmärtäväni. En vain usko selitykseen.

Yleisestä uskottavuudesta... esimerkiksi kun Sakari Vuokilan puhelinumerosta soitti henkilö, joka esittäytyi Kari Päivärintana...
7. RA29.3.2009 klo 11:31
Mikä se logiikka on, että muutamien ristikoiden julkaisu netissä vaikuttaisi jotenkin kohtalokkaasti juuri ristikkolehtien myyntiin?

Eikös monet lehdet julkaise (lähes kokonaisina!)nettiversioitaan? Ei kai niidenkin toimituksissa olla niin ääliöitä, että sahataan omaa oksaa?

Arvioin, että suurin osa ratkojista haluaa ratkoa ristikkonsa paperilla itse valitsemassaan paikassa. Muutamat nettiristikot eivät riitä eivätkä sovi.
8. Eki29.3.2009 klo 11:37
Yleensä keskustelun tässä vaiheessa – usein yön yli nukuttua – heitän hieman perusteellisemman luonnehdintani asiasta. Henryn kanssa siitä ei valitettavasti ole kuin harmia. Otan esiin säikeen 4057. Sotkis ja kysyn, kenen ymmärryksessä se vika normaalisti on.

Säikeestä löytyy myös tämän alustuksen väitteen kumoava Henryn kommentti: ”Hyvät ihmiset, rentoutukaa nyt vähän. Varmaan asioita lisää valotan kun löytyy aikaa. Ei hirveästi inspiroi, kun kaikki näyttävät tämän sivuston hylänneen. Miksi kirjoittaa, kun ei ole lukijoita.” Miten lehti voi kuolla olemattomiin kävijöihin?
9. RA29.3.2009 klo 11:40
Henry: "Kysykää nuorilta ihmisiltä, tuleeko heille kotiin tilattuja sanomalehtiä. Ei tule koska niille ei ole käyttöä."

Jo kolmekymmentä vuotta sitten (ennen nettiaikaa) nuorille ihmisille ei yleensä tullut tilattuja lehtiä.
10. jpq29.3.2009 klo 11:44
on varmasti paljon mummoja/vaareja jotka ratkoo ristikoita jolla ei ole nettiä kuten omani tosin ei hän ristikkolehtiäkään osta. Mutta varmasti heitäkin jotka ostavat. Varma en ole jotkut on ostaneet jopa sen takia muunkin lehden että lehden tehtävät
saanut... ja minäkin ratkon mielummin paperilla ja eräät tehtävät jopa laadin paperilla. sen takia koska niissä se minusta kätevämpää.
11. ratkoJA29.3.2009 klo 12:09
Itse en ainakaan pidä ristikoiden ratkomisesta netissä tietokoneella. Toki ne ristikot voi tulostaa ja ratkoa sitten, mutten jotenkin itsestäni tuntuu mielekkäämmältä kätevästi mukana kulkeva lehti, sen sijaan että olisi siellä täällä tulostettuja ohuita arkkeja.

Punaisen Pelikaanin tilaajana en edes ole löytänyt netistä siinä julkaistujen ristikon veroisia vaikeita ristikoita, ellei nyt lasketa joitain vanhoja Pelikaaneja tuolla ristikkoarkistossa. Yleensä netistä löytyvät ristikot ovat helpohkoja ja suuremmalla yleisölle suunnattuja, aika tusinatavaraa verrattuna varta vasten ristikkofaneille laadittuihin laadukkaisiin visaisiin. Sponsoroin mielelläni lehteä, joka moisien julkaisua harjoittaa.
12. jpq29.3.2009 klo 12:14
ja sitten tulostaminenkin maksaa. ja sanoisin samaa näin siltä osin mitä ratkon että miellään "sponsoroin" (eli osahan tekee ihan elääkseen hommia) ja sitten vaikeita. Enempikin varmaan pitäisi noihin aikaa käyttää jos sitä olisi.
13. RA29.3.2009 klo 12:14
Juuri noin kuin JPQ tuossa kirjoittaa. Yleistykset tekevät aina vääryyttä yksilölliselle erilaisuudelle, mutta sallittakoon nyt asian jäsentämiseksi;

- ns. vanhemmat ihmiset / kokeneemmat ratkojat tuskin innostuvat muutamista(!!) ilmaisista nettiristikoista niin, että lopettaisivat lehtien tilauksen ja oston
- ns. nuoremmat tuskin tilaisivat ja ostelisivat muutenkaan kovin merkittävässä määrin
- nuoremmille nettiristikot voivat toimia porttina tai innokkeena sanaristikoiden maailmaan => mahdollisia tulevia ristikkolehtien ostajia ja tilaajia
14. jpq29.3.2009 klo 12:19
RA: sallitaan toki eli tekstini saa selkeyttä jos ei muuta ajatusta ja osalla tosiaan ei ole nettiä lainkaan mummoni ei ole koskaan käyttänyt tietokonetta eikä edes kiinnostunut ja toinen vasta noin 60v sukulainenkin käyttää tietokonetta hyvin minimaalisesti. mutta toinen samaa ikää oleva käyttääkin sitä aika moneen asiaan.
15. [RA]29.3.2009 klo 12:22
[JPQ, ei tuo ollut tekstisi selkeyttämistä. Se oli jo ihan selvä. Muuten vain halusin jatkaa teemaa.]
16. Jukkis29.3.2009 klo 13:36
Aloitusviestissä mainittiin netin musiikkibisnekseen aiheuttama mullistus. Omasta käytöksestäni olen todennut, että kyllä, mullistus on menossa. Ajattelin taannoin mennä ostamaan Samuli Putron levyn, mutta sitten totesin, että tuollahan se on Spotifyssä kuunneltavissa. Kuuntelin, hyvä oli, ja olen kuunnellut sen jälkeen monta kertaa. Ja hiukka kamppaillut omatunnon kanssa, että pitäisikö sittenkin mennä ostamaan ihan kannatuksen vuoksi, etenkin kun ei noista Spotify-soitoista taida tekijälle asti montaa senttiä per soittokerta päätyä. Mutta sitten mietin,että miksi ostaa CD, jota en kuitenkaan kuuntelisi (kun jatkossakin kuuntelisin netistä tai iTunesi-kirjastostani), vaan pistäisin CD:n samantien arkistokansioon muiden levyjen seuraksi. Siellä niitä on kansiossa kerran käytettyjä CD:itä jo ihan riittävästi.

Mutta tuon tilanteen vertaaminen nettiristikoiden saatavuuteen ontuu. Jos haluan ratkoa uuden Pelikaanin palkintoristikot, niin ei niitä netistä löydä, vaan pitää ostaa lehti. Ei se, että netistä löytyy jotain muita ristikoita, toteuta sitä haluani, että haluan ratkoa uuden Pelikaanin palkintoristikot ja mahdollisesti voittaa niistä jopa palkinnon.

Jos Samuli Putron levyä ei olisi netin kautta kuunneltavissa, niin ei se, että siellä netissä on esim. Ismo Alangon levyjä kuunneltavissa, muuta sitä tosiasiaa, että haluan kunnella Samuli Putron levyä. Silloin ainoa keino toteuttaa tuo mielihalu hyvällä omallatunnolla olisi ostaa se levy.

Tuon ekan viestin viimeinen kappale "Netti on mullistanut myös musiikkibisneksen, ja monet muut liiketoiminnan alat. Miten kauan pitää odottaa, että ihmiset tulevat järkiinsä." jää ainakin minulta tyystin käsittämättä. Mitä tuo "järkiinsä tuleminen" tässä oikein tarkoittaa?
17. jpq29.3.2009 klo 13:39
Jukkis: ei kait sitä että kaikki pitäs saada heti ja nyt ilmaiseksi. Toivon ettei.
18. Antti Viitamäki29.3.2009 klo 14:27
Tällä hetkellä puhutaan paljon siitä, että paperi tulee mediumina ajan myötä vähenemään ja ehkä lopulta katoamaan. Se on tietenkin mahdollisuus joka bisneksessä on otettava huomioon - ja niinpä valtaosa lehdistä on jo saanut tuotteensa sähköiseen muotoon. Jos paperilehti tulee aikanaan katoamaan, julkaisijat ovat jo selvillä uudesta markkinaympäristöstään ja sen vaatimuksista ja laeista. Tältä pohjalta ymmärrän hyvin halun kartoittaa ristikonkin mahdollisuuksia netissä.

Jos erilaiset netbookit, lukulaitteet ja elektroninen paperi jatkavat kehitystään viime vuosien malliin, ei ole epäilystäkään siitä etteikö kohta alettaisi tosissaan miettiä paperitonta yhteiskuntaa. Julkisella sektorillahan sitä mainostettiin jo kymmenen vuotta sitten, vaikka lopulta taisi käydä niin että paperin määrä vain lisääntyi - mistä opimme ehkä sen, ettei byrokratian uudistusta sovi jättää byrokraateille.

Kynän ja paperin manuaalisessa yksinkertaisuudessa, käyttöliittymän idioottivarmuudessa, on jotain mitä voi olla mahdotonta saavuttaa teknologian keinoin. Lehdestä ei lopu akku, kynän voi aina teroittaa tai vaihtaa uuteen, eikä ristikko yleensä ole millänsäkään vaikka traktori ajaisi ylitse.

Kaikki tämä on tietenkin hyvin tiedossa teknologian kehittäjillä. Vähitellen kaikkiin ongelmiin löytynee ratkaisu, ja sitten pitääkin jo todella miettiä asiaa ekologian kannalta: paperintuotanto eri vaiheineen ja useine kuljetuksineen on melkoinen rasite luonnolle, mutta onko elektroninen paperi juurikaan parempi? Totta on, että ihminen tarvitsee sitten vain yhden arkin korvaamaan kaikki ne aiemmat kymmenettuhannet (kirjat, lehdet, asiakirjat, lomakkeet...), mutta kuinka monta tavallista paperiarkkia saisi yhden elektronisen arkin hinnalla ja saastemäärällä? Kuinka usein se pitää vaihtaa uuteen? Kuinka usein se HALUTAAN vaihtaa uuteen, päivitettyyn versioon?

Musiikissa järkiin tuleminen lienee vaivattomampaa. Veikkaan, että 10-20 vuoden päästä naureskellaan sille, että biisien kuljettamista ympäri maapalloa pienille muoviläpysköille poltettuna, muovikoteloon pantuina ja muoviin pakattuina pidettiin niinkin pitkään ja hartaasti parempana kuin rikkoutumattomien tiedostojen siirtäminen koneelta koneelle.

Tietenkään datan säilytys ja siirto ei ole riskitöntä, ja vahinkoja sattuu, mutta kun tässä olen pikkuhiljaa siirtänyt 700 cd:n kokoelmaani koneelle ja joka kymmenennen levyn kanssa on ongelmia naarmujen ja muun fyysisen kulumisen takia, niin olen kyllä pelkästään iloinen päästessäni mokomista lerpukoista lopullisesti eroon.

Ylipäätään en ymmärrä Henryn väitettä siitä, että ihmiset lakkaisivat ostamasta niitä lehtiä joista pitävät vain, koska netistä löytyy jotain toisenlaisia ristikoita. Asiahan ei mene näin, vaikka kyseessä olisi aivan samat ristikot!

Arvatkaa, kuinka typertynyt olen sudoku-lehtien saavuttamasta suosiosta - netistä saa ilmaiseksi aivan samanlaisia sudokuja tasan niin paljon ja tasan niin vaikeina / helppoina kuin vain ikinä haluaa, miksi siis maksaa niistä? Mutta selitys on tässä täysin sama: se on vain niin helppoa. Lehti hyllystä kassalle muiden ostosten ohessa. Ei netissä pyörintää ja printterin kanssa sähläämistä. Tiedän joitakin sudoku-hulluja, jotka ovat printtailleet tehtäviä itselleen netistä vuosiksi eteenpäin - että niitäkin on.

Sanaristikoiden kanssa ei vielä olla ihan samassa tilanteessa. Jos vaatii ristikoiltaan jotain tiettyä asiaa, tiettyä laatua, netistä ei välttämättä löydy. Tämä tilanne säilynee niin pitkään kuin ristikoiden ratkominen perinteiseen tapaan on enemmistön suosiossa. Parikymmentä vuotta eteenpäin - who knows?
19. Henry30.3.2009 klo 01:33
Kyllä minä voin hyväksyä sen, että Eki ajattelemattomuuttaan tappaa Pelikaani-lehdet. Annoin ennusteen että viimeistään ensi keväänä myös Musta ja Punainen joudutaan lopettamaan. Pidetään tämä mielessä.

Netin (Erkin) ilmaisristikot ovat uhka kaikille ristikkokustantajille, mutta eniten ne vaikuttavat Pelikaaneihin.
20. Eki30.3.2009 klo 01:39
Kunhan ne kymmenet kannattamattomat lehdet katoavat Rautakirjan listoilta, kyllä meille jäljelle jääville koittaa kissanpäivät.

Kuten sanottua. Koska täältä ovat saman ennustajan mukaan kävijät kaikonneet, nettiristikoiden ongelmakin on menneen talven lumia.

Kiitos silti Henrylle kommenteista. En ole vastarannankiiskityyppiä. Olen vain nyt eri mieltä monesta asiasta, valtaosasta ihan faktisesti.
21. Eki30.3.2009 klo 10:45
Ovat ilmeisesti kirjoittajat jo huomanneet, että tästä on turha jatkaa.

Nyt odottelen ristikkokustantajien hätääntyneitä soittoja. Kuusi vuotta ehdittiinkin toimia ennen kuin paniikkimieliala pääsi valloilleen.
22. jpq30.3.2009 klo 12:56
Sanotaan näin että odotan minäkin mitä tapahtuu.
23. Henry31.3.2009 klo 01:19
Yksinkertaistetaan. Kaksi vierekkäistä kauppaa myy suunnilleen samanlaisia tuotteita. Kaupoista toinen noudattaa markkinatalouden vaatimuksia ja pyytää tavaroista hinnan joka on ostohintaa korkeampi. Toinen jakaa tavarat ilmaiseksi. Kummassa kaupassa mahtaa olla vilinä ja kummassa on ihan hiljaista? Vai onko tämä mielipidekysymys kuten Eki uskoo?
24. Eki31.3.2009 klo 01:24
Ilmaiseksi jakavasta kaupasta saa muutaman hassun ristikon, rahalla saa harkittuja paketteja.

Antti Viitamäen vertaus sudokulehtiin on aika osuva. RA:n viittaus nuorempien ratkojien innostamiseen on hyvä ym. ym.
25. RA31.3.2009 klo 01:34
He. Olipa yksinkertaistus! Täysin hyödytön, koska vertauskuvasi ei vastaa edes suurin piirtein tässä puhuttua ristikkoasiaa.

Vai? Oletko sanomassa, että jossakin "ristikkokaupassa jaetaan ristikot ilmaiseksi"?

Se, että haluaa pitää kiinni omasta mielipiteestä, ei sentään anna lupaa olla loputtoman epälooginen. "Hinnalla millä hyvänsä".
26. JTak31.3.2009 klo 09:11
Henry käynyt kp:n hyvien vertauskuvien kurssin?
27. Eki31.3.2009 klo 11:26
Väitän, että Henryn kannattaisi keskittyä ihan ensi alkuun jakamaan omilla sivuillaan sen tärkeän faktan, että roka-sanan monikko on rokat, ei roat. On perin vastenmielistä - en sentään väittäisi täysin rikolliseksi vaikka itse siihen joukkoon kuulunkin - pitää tuollaista väärää tietoa yllä. Kyseessä lienee joko sanakirjan lukutaidon totaalinen puuttuminen tai tahallinen kuoliaaksivaikeneminen oman lehden virheestä. Tai jokin outo sekoitelma noiden väliltä.

Näilläkin sivuilla olisi paljon vastattavaa, mutta eivätpä asiat eri säikeissä tai muiden fiksut kommentit tunnu kiinnostavan.
28. Seppo31.3.2009 klo 12:02
Hyvien vertauskuvien kurssin lisäksi Henry lienee käynyt myös ennustuskurssin lyhyen oppimäärän kuten tämän säikeen aloitusviestistä käy ilmi. Palataan tuohon asiaan ensi keväänä ja katsotaan, olisiko hänellä tarvetta vielä jatkokurssinkin opiskeluun :-)
29. RA31.3.2009 klo 12:10
Nooo... ennustaminen on aina vaikeaa. Varsinkin tulevaisuuden.
30. Henry31.3.2009 klo 13:22
Jos tuo roka-sanan taivutus on noin tärkeä, niin pitihän se vielä tarkistaa. Edellisen tarkistuksen teki Tuulikki Nykäsestä, ja häneltä jäi ilmeisesti huomaamatta numeroa 11 seurannut tähtimerkki.

Pesosesta roka puuttuu kokonaan, ja siksi en aio sitä enää Kirppuihin hyväksyä.
31. Eki31.3.2009 klo 13:27
Jaa että oikein vaimon syy. Sillä lailla.
32. RA31.3.2009 klo 13:46
Luulisi, että sanaristikoiden laatijoille (ja kustantajille)suomen kielen sanojen oikea käyttö olisi tärkeää. Siis yleensä ja erityisesti jokaisen sanan kohdalla, mikä ristikossa on.

Silloin vaikkapa "vain" roka-sanan oikea taivutus on tärkeää. Mitä siitä tulisi, jos kaikki laatijat ajattelisivat, että laitetaan nyt noin vähän sinnepäin. "Sehän on vain tuo harvinainen roka-sana. Ei löydy edes Pesosesta. Kunhan on."

Ristikot ovat hupia ja ajankulua. ILOINEN ASIA! Ja samalla omalta osaltaan paljon vartijoina ratkojien kielitaidon ylläpitäjinä ja kasvattajina.

Virheitä tapahtuu, se on tosiasia. Virheiden oikaisu on tärkeää. Voisi ajatella jopa niin päin, että monet virheet ovat onnellisia virheitä siinä mielessä, että asia tulee (ristikon virheen kautta) puheeksi ja KUN se käydään läpi, tutkitaan ja oikaistaan, niin kaikki varmasti sen jälkeen muistavat, kuinka "roka taipuu".

Virheetkin voisi näin hyödyntää kielitaidon parantamiseksi. Jos haluaa ja pystyy.
33. HT31.3.2009 klo 14:19
"... ja häneltä jäi ilmeisesti huomaamatta numeroa 11 seurannut tähtimerkki."

Mistähän tähtimerkistä on kysymys? Nykäsessä roka-sanan taivutuskaavaa osoittavan 11:n perässä ei ole tähteä ja tästä juuri näkee, ettei taivutuksessa ole astevaihtelua.

-http://files.myopera.com/HeT/albums/728117/t.jpg
34. ++juh31.3.2009 klo 14:49
Vaikka numeron perässä ei ole tähteä, voi sanassa olla
astevaihtelua. Taivutusohje kertoo sanan sijapäätteet, ja toisinaan
myös astevaihtelun.

kampa 10*
kumpi 22
35. Taata31.3.2009 klo 16:21
Nyt olisi karin paikka selittää seuraavaksi.
36. HT31.3.2009 klo 16:34
Nykänen tähdestä: "taivutustyypin numeron jäljessä se osoittaa astevaihtelua, joka ei ilmene mallisanassa." Jos roka-sanassa olisi astevaihtelu, se pitäisi osoittaa tähdellä numeron 11 perässä, koska ainoa annettu esimerkki ei semmoisesta kerro ("No soita nyt sitä kiperän tuonpuolimmaista, vetele koko r:n pituudelta".
37. Taata31.3.2009 klo 16:43
Tuulikki on nyt vahvoilla tässä kisassa? Mennäpä nyt sanomaan kaupungin orkesterin viulistimisukoille, että ottakaapa nyt rokat mukaan, niin siinä tulee varmasti äkkiä kiperää palautetta ja voi tulla sanojalle kiire. Tässä saattaa kyllä olla nyt sellainen tilanne, että molemmatkin muodot saattaisivat käydä?
38. ++juh31.3.2009 klo 17:00
HT: "Jos roka-sanassa olisi astevaihtelu, se pitäisi osoittaa tähdellä numeron 11 perässä, koska ainoa annettu esimerkki ei semmoisesta kerro"

En sanonut, että roka-sanassa olisi astevaihtelua. Sanoin, että (jossain) sanassa voi olla astevaihtelua, vaikka tähteä ei ole, esimerkkinä sana kumpi.

Vaikka astevaihtelu ilmenisi esimerkeistä, niin jos se ei ilmene mallisanasta, niin tähti merkitään, esim.
loka 11* "- - saappaat loassa."
39. Taata31.3.2009 klo 17:04
Tässä on nyt esimerkki Tiernakaupungin Kakaravaaran kirjailijan Teuvo Pakkalan teoksesta. Että miten siellä seisoo, mutta eihän se yksin ratkaise silti probleemaa, mutta meidän tiernakaupunkilaisten korvin tätä kuitenkin tulisi
makustella.
40. Eki31.3.2009 klo 17:12
Toivottavasti Henryn keskittyminen itse asiaan ei häiriinny, kun hän edelleen miettii, kuka on Taata ja mitä ihmettä hän kirjoittelee.

Tekisi mieleni kertoa, mutta kun se ei ole korrektia.

Ei ole asiaa korjattu vielä ainakaan Kirpun nettisivuilla.
41. Taata31.3.2009 klo 17:57
Anteeksi, jos häiritsen keskustelua itse asiasta, mutta olen tässä yrittänyt makustella asiaa puhelimessakin. Tässä on nyt keskittyminen päässyt minullakin hieman herpaantumaan, kun on muitakin asioita ollut hoidettavana.
Sanoisinko, että on jopa tärkeämpiä asioita kuin tämä Ekin ja Henryn vuosikausien projekti.

Roka- sana tunnetaan täällä kyllä hyvin. Viulua esim. soitetaan rokalla, mutta voihan soittajalla olla vielä vararokakin matkassa. Kallistuisin henkilökohtaisesti vastaavien esimerkkien perusteella muotoon rokka-rokat muotoihin ainakin tällä hetkellä. Tässä on kuitenkin kansanomaisesta ilmauksesta kyse, joka on omiaan vaikeuttamaan ehdottoman tuomion antamista. Olisi mielenkiintoista, jos joku löytäisi tuon Pakkalan tekstin,
sillä hän jos kukaan kirjoitti omasta Kakaravaarasta lapsineen ja hallitsi kansan puhetavan. Kakaravaara liittyy välittömästi keskustaan, hieman vain rautatielle päin noustaan ja ollaan Vaaralla.

Yritän makustella asiaa edelleen.

Eihän täällä muidenkaan nimimerkkejä paljastella. Jos minun paljastetaan, niin vastatoimena paljasta tukun muita sitten, sillä minut on paljastettu aika monta kertaa ainakin sätissä.
Muutamat ovat itse paljastaneet omat nimimerkkinsä. Koeta Eki olla korrekti jatkossakin, vaikka soppa kiehuu kuumana.
42. Taata31.3.2009 klo 18:30
Myös kanteletta soitetaan näppäilysoiton lisäksi jousella.
Tämä vinkiksi vielä. Minulla täällä asuva sukulaistyttö on esiintyvä kanteletaiteilija nuoresta iästään huolimatta.
Täytynee kysyä häneltäkin? Sitten tietenkin kontrabasso, sello ja vielä virsikannelkin ainakin ovat jousisoittimia.
43. HT31.3.2009 klo 19:24
++juh: enpähän yhtäkkiä keksi, mistä olisimme eri mieltä. Edelleen kummastelen eka viestissäni esiin ottamaani kohtaa "... ja häneltä jäi ilmeisesti huomaamatta numeroa 11 seurannut tähtimerkki", koska tottapa huomaamatta jää väkisinkin sellainen, jota ei ole olemassa, eli tässä tapauksessa tähti roka-sanan jäljessä numeron 11 perässä.
44. ++juh31.3.2009 klo 20:11
HT, luultavasti emme ole eri mieltä. Mutta sanoit, että tähteä käytettäisiin silloin, kun astevaihtelu ei ilmene _esimerkeistä_ (eli "koska ainoa annettu esimerkki ei semmoisesta kerro").

Tähteä kuitenkin käytetään silloin, kun astevaihtelu ei ilmene _mallisanasta_, vaikka se esimerkeistä ilmenisikin.
45. HT31.3.2009 klo 20:17
++juh: oikein haastat, ajatukseni pikkuisen harhailivat.
46. Henry1.4.2009 klo 00:21
Varmaan astevaihtelua kuvaava merkki oli sanassa loka, johon Tuulikki rokaa vertasi. En viitsi tarkistaa kun asia ei todellakaan kiinnosta. Eikä minulla ole aikomustakaan tämmöistä pilkunnussimista Kirpun sivustolle tuoda.

Jos täällä jokin kiehuu, niin minä en ole siihen osallinen. Piti puhua ilmaisristikoista netissä, mutta vanhentunut suomen kielen sana roka on tärkeämpi.
47. Eki1.4.2009 klo 00:24
Kun et vastannut roka-asiaan siihen liittyvässä säikeessä.

Olen myös kysynyt, omistatko Veikko Nurmen teoksen Sanaristikoiden maailma.
48. Henry1.4.2009 klo 00:37
Eki, älä enää kysele koska minua kiinnosta sinulle vastata.
49. Eki1.4.2009 klo 00:42
Näiden parin viimeisen kommentin jälkeen ei kiinnosta minuakaan. Hyvää loppuelämää ja onnea Kirpuille!
50. Taata1.4.2009 klo 01:07
Hei pojat nyt on jo aprillipäivä! Miten noihin teidän juttuihin pitää tässä tapauksessa suhtautua? Varmaan tulee aprillia puolin ja toisin. Ei pysy tässä nyt taaskaan mukana, mutta onneksi aprillipäivä on vain kerran vuodessa.
51. Eki1.4.2009 klo 11:12
Taata ja muut voivat uskoa, että tämä oli tässä. Kai sen näkee ylläolevista kommenteistamme.
52. A. Prilli1.4.2009 klo 14:00
Eki: "Taata ja muut voivat uskoa, että tämä oli tässä."

Tulihan se odotettu silli- ja kuravesijuttukin.
53. Taata1.4.2009 klo 17:07
Onko se totta vai aprillia, kun nappaa paljon häkää, niin sitten kohta tulevat häät?
54. kp1.4.2009 klo 18:31
ostin Ekin firman 16:00 1.4.2009 ei vielä tiedä sitä.
55. JTak1.4.2009 klo 23:30
Tuleeko nimeksi Sanattaris?
56. Eki18.8.2011 klo 01:35
Ilmaisristikko netissä:

_http://pigband.net/ristikko_web.pdf
57. Dementia senilisis18.8.2011 klo 01:50
Tauti pahenee ja Gilletten partahöylät
58. J18.8.2011 klo 07:52
Joko ensimmäisen viestin ennustus on toteutunut?
59. Vaikean kirpun tilaaja20.8.2011 klo 14:16
Ja tämä: Onkohan joku jo nostanut rahat?

-http://www.wakkanet.fi/~fields/finnish1.htm
60. Eki25.4.2012 klo 12:19
Jos joku on kiinnostunut pienistä metsäaiheisista ristikoista, näistä lehdistä löytyy (osasta niitä):

_http://www.metsaraha.fi/digilehdet/
61. h25.4.2012 klo 17:18
Voisiko joku linkittää ilmaiseksi hesarin ristikon viime viikolta. Ristikko taisi olla aika hyvä niinkuin aina. Ristikon laatija on Aulis Lehto.
62. Jukkis25.4.2012 klo 17:33
Tässä linkki viime perjantain Hesariin:

_http://www.hs.fi/digilehti/20120420/

Ihan ilmaiseksi tuo linkin laitoin.
63. -25.4.2012 klo 17:39
Eikös ei-tilaajille pomppaa silmille ilmoitus, että lukuoikeutta ei ole?
64. h25.4.2012 klo 17:46
Niin Jukkis. Se joka on ei-tilaaja, ei pääse ratkomaan ristikkoa tai tulostamaan ristikkoa. Siten tuo on pieni harmi muille.
65. Eki15.6.2012 klo 10:05
Kyllä on taas tullut ristikkolehtiä tai suoranaisia ristikkolehtiperheitä täyttämään telineitä. Kolmioristikot aloitti Lempi-Ristikot (ynnä -Kryptot, -Sudokut ja oheistuotteet) ja nyt tuli Grawikolta (joka tekee jo Suomi-, Eurooppa- ja Maailma-ristikoita ja -kryptoja sekä erilaisia A. Aaltonen -lehtiä) Hyvän Tuurin Ristikoita ja Kryptoja ja kai muutakin.

Uusille lehdille on yhteistä helppous ja huumori sekä tietynlainen ulkoasu. Trendin alotti Matti, sitten tuli Sylvit, Jalmarit, aika paljon myöhemmin Onnen ristikot ja nyt nämä kaksi uutta perhettä.

Tervetuloa vaan! Mutta kylläpä kelpaa olla neljän aivan erilaisen lehden päätoimittaja.
66. ei kilpailija15.6.2012 klo 15:31
Joku Passeli pelikaan tuli tänään Luukusta. En ole lehteä tilannut.
67. 15.6.2012 klo 15:33
Pistä äkkiä roskiin.
68. ei kilpailija15.6.2012 klo 15:51
Hyvä idea!
69. Matami15.6.2012 klo 16:25
Ei tulisi mieleenkään ratkoa ristokoita netissä. Mikään ei voita hyvän lyijykynän liikettä paperilla ja pyyhekumimurujen pyyhkäiseminen pois lehden sivuilta ja lattialta.

Taidan olla hieman vanhanaikainen.....
70. aawee15.6.2012 klo 16:51
Olen kyllä Matamin kanssa yhtä vanhanaikainen. Samoin Hesari lehtenä, ei nettiversiona ja kirjat kirjoina.
71. jpq15.6.2012 klo 16:59
Minäkin ratkon paperilla mielummin. Tosin vain kryptoja tällä hetkellä. Ja käytännössä vain kahta laatijaa.
72. Eki19.6.2012 klo 16:42
aikakauslehdet.fi:

"Yhdeksän uutta aikakauslehteä vuoden alusta

Tämän vuoden alusta uusia aikakauslehtinimikkeitä on tiedossa yhdeksän. Kysyntä uusille ja tietyille kohderyhmille suunnatuille lehdille on kova, vaikka hurjimpien vuosien lukuihin ei ylletä.

Tulokkaat aikakauslehtimarkkinoille ovat
3T, Camper, Costume, Evento, Iiris, Lempi-Jymy, Pyöräily&triathlon, Roiskeläppä sekä Sudoku-Pommi.

Uudet lehdet keskittyvät mm. aiheisiin teknologia, talous ja työelämä, autot, nuorten naisten muoti, pyöräily sekä ristikot. Joukossa on yksi iso yleisaikakauslehti aikuiselle kohderyhmälle (Iiris) sekä yksi ammatti- ja järjestölehti (Evento)."

Missähän kaikki muut uudet ristikkolehdet ovat? Edellisessä listauksessa vuonna 2011 oli myös aika vähän uusia ristikkolehtiä. Ovatkohan ne tulleet vanhojen nimikkeiden tilalle.

Tuo Lempi-Jymy sattuikin tänään silmään lehtipisteessä. Eivät ole uskaltaneet panna nimeksi Lempi-Jytky.
73. Etuvokaali26.10.2022 klo 13:34
Mikä on näkemys ristikkolehtien tulevaisuudesta? Kävin äsken Prismassa ja siellä oli 1 eurolla myynnissä ristikkolehtiä, mikä ei kaiken kustannusjärjen mukaan voi olla kannattavaa. Alkaako pudotuspeli? Mikä rooli on kirjastojen eMagz-palvelulla? Ja jonkin verran on netissä myös muita ilmaisia ristikkoja?
74. Etuvokaali29.10.2022 klo 01:20
Sanaris voisi ihan hyvin tuottaa moisia ristikoita ja kehittää samanmoista myös erikoisristikoissa. Siellä on rutkasti osaamista, mutta paremmin avautui: https://www.ilmaisristikot.fi/tuote-osasto/nettiri stikot/
75. Ratkoja1.11.2022 klo 19:22
onko Sanariksella minkäänlaista suunnitelmaa tuottaa digitaalisia sanaristikoita tulevaisuudessa?
76. Jukkis1.11.2022 klo 20:16
Jotta tämän paikan ristikkoarkistossa olevatko ei sitten ole "digitaalisia sanaristikoita"?
77. tarkkailija1.11.2022 klo 20:45
Erikoista. Jotkut kirjoittajat tuntuvat pitävän itsestään selvänä, että Sanarisilla on velvollisuus paljastaa liiketoimintasuunnitelmansa satunnaisille kyselijöille, jotka vielä yleensä esiintyvät nimimerkin suojassa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *